maanantai 1. maaliskuuta 2021

Teriyakinuudelit ja lohta

Tänään käytin vaihteeksi teriyakikastiketta. Yhtä hyvin tässä voi käyttää osterikastiketta tai hoisinkastiketta. Ne ovat hieman erimakuisia, mutta toimivat hyvin toistensa korvikkeina, jos alkuperämaalla ei ole syöjälle merkitystä. Lohen tilalla voit tarjota tofua, valmistus on samanlainen eli paista limellä marinoitua tofua hetki kasvisten kanssa.

  • lohta kuutioina
  • 1 rkl limemehua
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna
  • vihreitä papuja (poista päät saksilla)
  • chiliä silppuna
  • (ruskeita) herkkusieniä viipaleina
  • 3 rkl sesamöljyä
  • dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sesaminsiemeniä
  • (täysjyvä)nuudeleita keitettynä paketin ohjeen mukaan
  • korianterisilppua 
Sekoita lohi ja limemehu ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Sekoita keskenään teriyaki, viinietikka, hunaja, soija ja sesaminsiemenet.

Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa ja paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa, papuja, herkkusieniä ja chiliä täydellä teholla sekoitellen, kunnes saavat väriä ja pavut ovat kypsiä. Lisää lohi ja paista, kunnes lohi on kypsää.  Kaada pois wokista. Lisää wokiin loppu öljy, keitetyt nuudelit ja kastike ja paista sekoitellen minuutin verran. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti