tiistai 23. helmikuuta 2021

Mustatorvisienibolognese

Viime syksynä syötiin sieniä tuoreeltaan sen verran, että toissavuotisiin kuivattuihin sieniin ei ole tullut mieleenkään koskea. Tänään kuitenkin innostuin tekemään bolognesea, johon lisäsin kourallisen murskattuja sieniä. Voit tehdä bolognesen muistakin sienistä, mutta omasta mielestäni torvisienet sopivat loistavasti tomaatti-lihakastikkeeseen. Lihan voit vaihtaa vajaaseen desilitraan tummaa soijarouhetta tai linssejä (esim. belugalinssejä). Lisää rouhe tai linssit samalla, kun ohjeessa lisätään sienet. Jos käytät linssejä, lisää dl enemmän vettä ja lisää tarvittaessa vettä, jos linssit alkavat tarttua pannun pohjaan. Ohje on kahdelle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 200 g naudan paistijauhelihaa
  • kourallinen kuivattuja, murskattuja mustia torvisieniä
  • prk tomaattimurskaa
  • prk vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • keitettyä täysjyväspagettia
  • parmesanraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää sienet, tomaatti, vesi, soija, viinietikka, rosmariini ja mustapippuri. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mausta hunajalla ja tarjoa spagetin ja juuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti