lauantai 20. helmikuuta 2021

Porkkanakääretorttu ilman porkkanaa

 

En ole tehnyt kymmeniin vuosiin kääretorttua ja tämän päivän kokemuksen perusteella en tee hetkeen uudestaan. Tein Lidlin lehden ohjeen mukaan kääretorttupohjan, johon tuli 2 dl raastettua porkkanaa. Paistoin hieman pidempään kuin ohjeessa (ohje 7-8 min, minä paistoin 12 min) ja nostin pohjan ulos uunista. Hetken päästä olin touhuamassa jääkaapilla ja pudotin ohimennessäni uunipellin torttupohjineen lattialle. Torttu tietysti kääntyi kaksinkerroin ja osa tarttui lattiaankin kiinni. Siinä huomasin, että eipä ollut pohja kypsäkään, vaikka tikulla kokeilin. Koska olin jo tehnyt täytteen valmiiksi, oli pakko tehdä uusi kääretorttu. Tällä kertaa tein tortun ilman porkkanaa ja laitoin täytteeseen vadelmahilloa antamaan makua.

  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl (täysjyvä)jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja siivilöi sekaan muut aineet. Sekoita varovasti. Paista 200 asteessa 10-15 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi, kun pohja on vähän jäähtynyt. Laita märkä rätti hetkeksi leivinpaperin päälle ennen irrottamista, niin onnistuu helpommin.

  • 300 g tuorejuustoa
  • 75 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • pari rkl vadelmahilloa
Vatkaa voita hetki, jotta se pehmenee. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa sekaisin. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hilloa ja sitten juustotäytettä. Jos juustotäytettä jää yli, levitä se tortun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti