En ole tehnyt kymmeniin vuosiin kääretorttua ja tämän päivän kokemuksen perusteella en tee hetkeen uudestaan. Tein Lidlin lehden ohjeen mukaan kääretorttupohjan, johon tuli 2 dl raastettua porkkanaa. Paistoin hieman pidempään kuin ohjeessa (ohje 7-8 min, minä paistoin 12 min) ja nostin pohjan ulos uunista. Hetken päästä olin touhuamassa jääkaapilla ja pudotin ohimennessäni uunipellin torttupohjineen lattialle. Torttu tietysti kääntyi kaksinkerroin ja osa tarttui lattiaankin kiinni. Siinä huomasin, että eipä ollut pohja kypsäkään, vaikka tikulla kokeilin. Koska olin jo tehnyt täytteen valmiiksi, oli pakko tehdä uusi kääretorttu. Tällä kertaa tein tortun ilman porkkanaa ja laitoin täytteeseen vadelmahilloa antamaan makua.
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl (täysjyvä)jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 300 g tuorejuustoa
- 75 g voita
- 3 dl tomusokeria
- pari rkl vadelmahilloa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti