tiistai 16. maaliskuuta 2021

Basilikavohvelit, sitruunakermaa, tryffelibroccolineja ja lohta

Kauppapäivät ovat parhaita ruoanlaittopäiviä, koska silloin saa tehdä juuri sille päivälle suunniteltua ruokaa. Muuten ostan kaikenlaisia aineksia ja teen sitten loppuviikon sitä, mitä niistä saa aikaan. No, tosin yleensä aina syödään kauppapäivänä lohta, koska se pitää syödä tuoreena. Tällä kertaa ostin loimulohta, joka ei sekään säilytyksessä parane.

Ohje on kahdelle.

  • prk basilikaa, silppua veitsellä mahdollisimman pieneksi
  • 2 munaa
  • 1 dl (täysjyvä)jauhoja
  • 1/2 dl maitoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • voita pastamiseen
Sekoita aineet ja anna turvota puolisen tuntia. Voitele vohvelirauta voilla ja paista vohvelit.
  • 1/2 pkt broccolinia, poista kuivat kannat ja puolita paksuimmat varret
  • oliiviöljyä
  • 1/2 tl tryffeliöljyä
  • sormisuolaa
  • loimulohta
  • 1/4 punasipuli silppuna
  • 1 punainen chili silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • dl kreikkalaista jugurttia
  • tl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
Paista broccolini öljyssä kuumalla pannulla, kunnes se on kypsää. Mausta sormisuolalla ja tryffeliöljyllä. Sekoita keskenään punasipuli, chili, valkosipuli, hunaja ja sitruunamehu. Tarjoa vohveleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti