keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Lämpimät tonnikalaleivät ja salaattia

 

En ole suuri salaatin ystävä, mutta nyt halusin jotain lisuketta tonnikalaleiville, eli tein vihersalaatin ja loistavasti sopi leipien kera. Ohje on kahdelle.

  • 4-6 palaa mustaa leipää (meillä pikkulimppu, josta leikkasin 6 viipaletta)
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl voita
  • 1 prk tonnikalaa valutettuna
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 pieni punasipuli silppuna
  • tilliä silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 ps salaattia
  • puolikas kurkku kuorittuna ja kuutioina
  • pari rkl kapriksia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • mustapippuria
Paista valkosipulia voissa, kunnes se pehmenee (itse tein tämän mikrossa). Laita leivät leivinpaperille. Sekoita valkosipulivoi, tonnikala, tuorejuusto, punasipuli, tilli ja chili keskenään. Levitä leipien päälle. Paista 250 asteessa 5-10 min, kunnes saavat vähän väriä.

Sekoita muut aineet keskenään ja tarjoa salaatti leipien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti