lauantai 6. maaliskuuta 2021

Halloumi-kukkakaalicurry

Tähän curryyn voit vaihtaa halloumin tilalle mitä tahansa haluamaasi eli vaikka papuja, kanaa, tofua tai kalaa. Kana täytyy tietysti paistaa ensin, kalan voi lisätä kypsymään kastikkeeseen muutaman viimeisen minuutin ajaksi.

  • 2 rkl (sesam)öljyä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • 1 kukkakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 prk turkkilaista (tai kreikkalaista) jugurttia
  • 1 prk kirsikkatomaatteja liemineen (säilyke)
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • suolaa, hunajaa
  • pkt halloumia revittynä viipaleiksi 
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun leipää tai riisiä
Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa ja lisää jeera. Paista hetki. Lisää sipuli, chili, kukkakaali, valkosipuli ja inkivääri ja paista täydellä teholla välillä sekoitellen, kunnes kukkakaali ja sipuli saavat vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää jugurtti, tomaatit, kurkuma ja garam masala. Keitä välillä sekoitellen n. 10 min ja kunnes kukkakaali on kypsää. Lisää korianteri. Paista halloumi lopussa öljyssä kauniin väriseksi sillä aikaa, kun kastike valmistuu. Lisää halloumi kastikkeeseen ja sekoita. Mausta suolalla ja hunajalla. Tarjoa leivän tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti