maanantai 8. maaliskuuta 2021

Lohi-perunalaatikko

Joskus on kivaa syödä ihan perusruokaa, kuten tätä laatikkoa. Toki laitoin tähänkin pienen aasialaisen twistin, mutta jos jätät pois chilin, inkiväärin ja misokastikkeen, ollaan aika perusasioiden äärellä. Laitoin tähän ruokaan pekonia, mutta voit halutessasi jättää sen poiskin. Parsakaalin tilalle voit laittaa kukkakaalia, ruusukaalia tai vaikka vihreää parsaa. Helppoa ja herkullista!

  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • iso parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl tummaa misokastiketta
  • 600 g perunaa suikaleina ja esikypsennettynä muutama minuutti mikrossa (jos et esikypsennä, lisää paistoaikaa uunissa)
  • 1 nippu tilliä silppuna
  • pkt pekonia 
  • 1 prk kermaa
  • kourallinen cheddar raastetta
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
  • 2 rkl voita
  • suolaa, pippuria
Kuumenna öljy ja paista pekoni rapeaksi. Laita valumaan talouspaperin päälle. Lisää pannuun kasvikset ja paista täydellä teholla, kunnes ne saavat vähän väriä ja pehmenevät. Lisää lohi ja jatka paistamista hetki, kunnes lohi on kypsää. Mausta misolla, suolalla ja pippurilla. Lisää tilli ja sekoita.

Laita uunivuoan pohjalle lohi-kasviseosta, päälle puolet perunoista, sitten loput lohet ja kasvikset ja pekoni, Laita päälle loput perunat, kaada kerma päälle ja ripota ensin juustoraaste ja sitten korppujauhot pinnalle. Laita voi nokareina päälle ja paista 200 asteessa 30-50 min tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti