sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Juustoinen kasvispaistos

 

Huomasin jääkaapin perukoilla munakoison ja se herätti tekemään tämän ruoan. Tomaattikastikkeeseen säilötyt suuret valkoiset (kreikkalaiset) pavut ovat mielestäni parhaita papuja, jos et löydä niitä, käytä tavallisia isoja valkoisia papuja valutettuna.

  • oliiviöljyä
  • munakoiso viipaleina
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 punaista paprikaa suikaleina
  • prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • kanelitanko
  • laakerinlehti
  • bataatti kuorittuna, viipaloituna ja kypsennettynä (minä kypsensin mikrossa, mutta voit toki myös keittää)
  • suolaa, pippuria, hunajaa, oreganoa, 1 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • 1 prk isoja valkoisia papuja tomaattiöljyssä
  • 2 dl hyvää juustoraastetta (meillä cheddaria)
  • 1 mozzarellapallo silppuna
Pyöräytä munakoisoviipaleet öljyssä, laita uunipellille, ripota suolaa päälle ja paista 200 asteessa 20 min tai kunnes pehmenevät. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi, kanelitanko ja laakerinlehti ja keitä hiljalleen 20 min. Lisää paprika ja keitä vielä 10 min. Poista kanelitanko ja laakerinlehti, kaada sekaan pavut liemineen ja mausta suolalla, pippurilla, hunajalla, viinietikalla ja oreganolla. Laita vuoan pohjalle vähän tomaattikastiketta. Asettele päälle kerros munakoisoja ja juustoraastetta. Niiden päälle bataattia ja sitten taas tomaattikastiketta. Toista, kunnes munakoisot, bataatit, tomaattikastike ja juustoraaste on käytetty. Laita pinnalle mozzarella ja paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti