lauantai 20. maaliskuuta 2021

Peruna-selleri-valkohomejuustogratiini

 

Teen silloin tällöin erilaisilla muuseilla päällystettyjä gratiineja. Joskus sekoitan muussiin juustoa tai ripotan sitä pinnalle. Nyt jääkaapissa oli valkohomejuustoa, joten laitoin sitä...ja koska se sopii paremmin muusin sekaan kuin vuoan pinnalle, niin laitoin sen muusin sekaan. Voit vaihtaa juustoksi sinihomejuuston tai jotain haluamaasi muuta juustoraastetta. Gratiinin pohjalle laitoin tänään kylmäsavulohta ja linssejä, nämä voit vaihtaa tofuun, papuihin, paistettuun kanaan tai vaikka paistettuun loheen. 

Luin joskus jostain englantilaisesta lehdestä reseptiä, jossa gratiinimuussiin laitettiin mangochutneyta. Päätin kokeilla, kun seuraavan kerran teen tällaista. No, en heti muistanut kokeilla, mutta jostain syystä tänään tuli tämä ohje mieleeni. Ja hyvää oli!

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • prk vihreitä linssejä valutettuna
  • 150 g kylmäsavulohta silppuna
  • iso parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 3-400 g jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioituna
  • keskikokoinen selleri kuorittuna ja kuutioina
  • 100 g valkohomejuustoa
  • 2 rkl mangochutneyta
  • tl timjamia
  • 1 dl maitoa
  • pari rkl korppujauhoja
  • pari rkl voita
  • mustapippuria ja suolaa
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää linssit ja paista vielä hetki, että linssit vähän kuivuvat. Nosta pois levyltä. Lisää savulohi, kypsä parsa, mustapippuria ja timjami ja sekoita. Laita uunivuoan pohjalle. Keitä perunat ja selleri kypsiksi. Lisää homejuusto, chutney, timjami, suolaa ja maito ja soseuta. Levitä lohiseoksen päälle. Ripota pinnalle korppujauhot ja voi nokareina ja paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti