Teen silloin tällöin erilaisilla muuseilla päällystettyjä gratiineja. Joskus sekoitan muussiin juustoa tai ripotan sitä pinnalle. Nyt jääkaapissa oli valkohomejuustoa, joten laitoin sitä...ja koska se sopii paremmin muusin sekaan kuin vuoan pinnalle, niin laitoin sen muusin sekaan. Voit vaihtaa juustoksi sinihomejuuston tai jotain haluamaasi muuta juustoraastetta. Gratiinin pohjalle laitoin tänään kylmäsavulohta ja linssejä, nämä voit vaihtaa tofuun, papuihin, paistettuun kanaan tai vaikka paistettuun loheen.
Luin joskus jostain englantilaisesta lehdestä reseptiä, jossa gratiinimuussiin laitettiin mangochutneyta. Päätin kokeilla, kun seuraavan kerran teen tällaista. No, en heti muistanut kokeilla, mutta jostain syystä tänään tuli tämä ohje mieleeni. Ja hyvää oli!
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli suikaleina
- 1 solovalkosipuli silppuna
- chiliä silppuna
- prk vihreitä linssejä valutettuna
- 150 g kylmäsavulohta silppuna
- iso parsakaali kukintoina, kypsennettynä
- 3-400 g jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioituna
- keskikokoinen selleri kuorittuna ja kuutioina
- 100 g valkohomejuustoa
- 2 rkl mangochutneyta
- tl timjamia
- 1 dl maitoa
- pari rkl korppujauhoja
- pari rkl voita
- mustapippuria ja suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti