perjantai 19. maaliskuuta 2021

Kasvisnachot

Tämä on meillä klassikkoruoka, jota tehdään eri versioina satunnaisesti. Monesti käytän tortillasipsien tilalla pilkottua varrasleipää, mutta tällä kertaa käytin ihan oikeita tortillasipsejä. Laitan usein ruokaan kesäkurpitsaa, mutta se muuttuu helposti vähän vetiseksi, joten kokeilin lisätä sen tällä kertaa vähän eri tavalla. Ja hyvää tuli! Jos et halua käyttää valmista juustosalsaa purkista, sekoita tilkka kermaa ja cheddarraastetta.

  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kuminaa
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • paprika suikaleina
  • prk papuja valutettuna (meillä mustia papuja, mutta esim. kidneypavut sopivat myös hyvin)
  • prk valmiita refried beanseja (voit jättää poiskin)
  • tl korianterijauhetta
  • kourallinen mustia kalamataoliiveja
  • tl basilikaa
  • dl hienoa tomaattimurskaa (Muttin pikkupurkki)
  • tl hunajaa
  • pari rkl juustosalsaa purkista
  • tortillasipsejä (tai varrasleipää)
  • 1 pieni kesäkurpitsa suikaleina
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa, ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kesäkurpitsasuikaleet, valkoviinietikka, suola ja pippuri ja anna maustua tunti huoneenlämmössä.

Kuumenna öljy ja kumina. Lisää sipuli, valkosipuli, chili ja paprika ja paista, kunnes pehmenevät. Alenna lämpöä ja lisää pavut, refried beans (jos käytät), korianteri ja oliivit ja paista sekoitellen, kunnes lämpiävät. Mausta basilikalla.

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Levitä tortillasipsit leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle kasvisseos. Laita sen päälle tomaattimurska ja pirskota pinnalle hunaja. Lisää sitten juustosalsa. Laita lopuksi pinnalle kesäkurpitsat ja paista uunissa 15 min. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti