torstai 18. maaliskuuta 2021

Kermainen thailohikeitto

 

Käytin tällä kertaa lohikeitossa ihan peruskermaa kookosmaidon tilalla. Hyvää tämäkin tietysti oli. Kukkakaalin voit vaihtaa parsakaaliin ja sellerin nauriiseen tai palsternakkaan, jos kaipaat vaihtelua. Chilin voit jättää kokonaan pois, jos et tykkää tulisesta. Käytin tässä myös puolikkaan purkillisen kreikkalaista jugurttia, joka oli jäänyt leivonnasta yli. En laittanut jugurttia ohjeeseen, mutta voit toki sitä laittaa keittoon sinäkin, jos niin haluat.

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • kukkakaali pieninä paloina
  • muutama iso peruna kuorittuna ja kuutioina
  • pala selleriä kuorittuna ja kuutioina
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 400 g lohta (nahka poistettu, kuutioitu)
  • 1 rkl limemehua
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • prk kuohukermaa
  • vettä
  • tillisilppua
  • silputtua inkivääriä
  • silputtua punaista chiliä
Sekoita lohi ja limemehu ja laita jääkaappiin maustumaan tunniksi. Nosta pöydälle. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kukkakaali, peruna, selleri, fenkoli, kalakastike, soijakastike, valkoviinietikka, kuohukerma ja sen verran vettä, että kasvikset reilusti peittyvät. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lohi ja jatka kypsentämistä muutama minuutti, että lohi kypsyy. Lisää muut aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti