sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Munakoiso-mustapapuwok

 

Perunaa ja riisiä? Kyllä, samaan ruokaan laitetaan molempia ja hyvää on! Persiljan voit vaihtaa korianteriksi, niin minä olisin tehnyt, jos olisin ostanut enemmän korianteria kaupasta...tätä tuli niin paljon, että syömme huomenna loput. Silloin lisään paistaessa sekaan vähän kalakastiketta ja tarjoan ruoan pilkotun tuoreen punaisen chilin ja inkiväärin kanssa. Vaikka tämänpäiväinen versio oli ihan hyvää, jäimme molemmat kaipaamaan thai-makuja.

  • 1 munakoiso kuutioina
  • 1 tl suolaa
  • rkl peruna- tai maissijauhoja
  • 1 rkl sesaminsiemeniä
  • 3 rkl (sesam)öljyä
  • 400 g perunaa suikaleina, esikypsennä pari minuuttia mikrossa tai keittämällä
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • sipuli suikaleina
  • pienehkö parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna palasiksi
  • 2 punaista paprikaa suikaleina
  • prk mustia papuja valutettuna
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • keitettyä jasminriisiä
  • silputtua persiljaa
  • viipaloituja retiisejä
Laita munakoisot kulhoon, lisää suola ja kylmää vettä niin paljon, että palat peittyvät. Anna olla 15 min. Kaada sitten vesi pois ja kuivaa munakoisot talouspaperilla. Lisää rkl perunajauhoja ja sekoita. Sekoita vesi, soija, balsamico, loput perunajauhot ja hunaja keskenään.

Kuumenna wok. Lisää sesaminsiemenet ja paahda, kunnes saavat vähän väriä. Kaada lautaselle odottamaan. Lisää wokiin 1 rkl öljyä ja munakoisot. Paista täydellä teholla kypsiksi (n 15 min), kaada lautaselle odottamaan. Laita loppu öljy wokiin ja kaikki loput kasvikset. Paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes parsa ja peruna ovat melkein kypsiä. Lisää pavut ja jatka paistamista, kunnes ovat kypsiä. Kaada lautaselle. Alenna lämpöä ja laita wokiin rkl öljyä ja kastike. Paista hetki, jotta kastike vähän saostuu. Lisää kasvikset takaisin wokiin ja sekoita hyvin. Nosta pois levyltä, lisää muut aineet, sekoita ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti