perjantai 12. maaliskuuta 2021

Salviakanaa ja paistettuja parsagnoccheja

 

Ahdistaako, kun meillä taas syödään salviakanaa? Pikainen toisto johtuu siitä, että kaupasta löytyi tuoretta salviaa ja jääkaapissa oli jo ostettuna kanapaketti. Halusin käyttää tilanteen hyväkseni ja nauttia tuoreesta salviasta. Ja muutenkin, tämä on vähän erilainen ohje kuin aikaisemmin jakamani. En upottanut kanaa kermaan, vaan paistoin sen jauhoilla leivitettynä. Lisukkeetkin ovat vähän toiset kuin viimeksi. Prismassa oli tuoregnoccheja, joista en erityisemmin välitä keitettyinä, mutta näin paistettuina olivat hyviä.

  • 400 g kanafileitä leikattuna suupaloiksi
  • 2 rkl vaaleaa balsamico viinietikkaa
  • pari rkl (täysjyvä)jauhoja
  • suolaa, pippuria
  • prk tuoretta salviaa
  • voita ja oliiviöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • nippu parsaa, poista kuivat kannat napsauttamalla parsa poikki siitä kohdasta, mistä luontevasti katkeaa, pilko loput suupaloiksi
  • muutama rkl saksanpähkinöitä
  • pussi gnoccheja
Sekoita viinietikka ja kana ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari. Nosta lämpimään n puoli tuntia ennen kuin alat paistamaan. Sekoita suola, pippuri ja jauhot ja pyöräytä kanapalat siinä

Laita voita ja öljyä paistinpannuun ja paista salviaa hetki, kunnes muuttuu rapeaksi. Nosta pannulta reikäkauhalla ja laita sivuun odottamaan. Lisää tarvittaessa vähän öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää kanapalat ja paista, kunnes ovat kypsiä.

Kuumenna wokissa voita ja öljyä. Lisää gnocchit, parsa ja pähkinä ja paista sekoitellen melko kovalla lämmöllä, kunnes parsat ovat kypsiä. Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti