tiistai 23. maaliskuuta 2021

Paistettua lohta ja viinirypäleitä kukkakaalimuhennoksen kera

Perunamuusia voi helposti muuttaa maukkaammaksi lisäämällä siihen muita juureksia tai kasviksia. Tällä kertaa lisäsin kukkakaalia. Perunaa laitoin aika vähän. Näiden suhteita voi hyvin muutella, eli on hyvää, vaikka perunaa olisi enemmän ja kukkakaalia vähemmän. Jugurtin voit halutessasi vaihtaa ranskankermaan.

  • muutama peruna kuorittuna ja kuutoina
  • keskikokoinen kukkakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna (meillä pieni tavallinen ja pieni lila kukkakaali, mutta ihan tavallinen pelkästäänkin tietysti käy, Lidlissä myytiin tällaisia kivoja kahden erivärisen kukkakaalin settejä)
  • prk jugurttia 
  • 30 g sinihomejuustoa (voit jättää pois, minä lisäsin, kun jääkaappiin oli jäänyt pieni pala...huom! jos et käytä juustoa, mausta muusi suolalla)
  • mustapippuria, muskottipippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pari kourallista vihreitä, kivettömiä viinirypäleitä puolitettuna
  • lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
Sekoita lohi, sitruunamehu ja suola ja anna mausta jääkaapissa siihen asti, että paistat lohen.

Keitä perunat ja kukkakaalit kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta jugurtin ja homejuuston kera. Mausta muskotilla.

Kuumenna öljy ja paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja viinirypäleitä kovalla lämmöllä sekoitellen, kunnes alkavat vähän karamelisoitua. Alenna lämpöä, lisää lohi ja paista kypsäksi. Mausta mustapippurilla Tarjoa lohi muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti