keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Suklaa-kahvikakku

 
Harvoin jaksan tehdä kakkuja ja varsinkaan kuorrutuksia, mutta nyt tein molemmat. Ohjeessa tämä oli tehty 20x30 cm uunipannulle, mutta minulla ei ollut sellaista, joten tein ihan normikuivakakkuvuokaan. Ohjeessa oli käytetty 5dl kevytviiliä, mutta kun sitäkään ei ollut, käytin piimän ja kevytsmetanan yhdistelmää. Ja hyvää tuli.

  • 4,5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl kaakaota (van Hoyten)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl juoksevaa leivontamargista
  • prk kevytsmetanaa
  • 2 dl piimää
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten margis, smetana ja piimä keskenään ja lisää siihen kuivat aineet. Sekoita hyvin (ei sähkövatkaimella) ja laita voideltuun ja vehnäjauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa 40 - 50 min tai kunnes on tikulla koittaessa kypsää (jos teet laakean levyn, kypsynee nopeammin). Anna jäähtyä ja kumoa lautaselle.

  • 6 rkl jäähtynyttä vahvaa kahvia
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1/2 tl sormisuolaa 
Sekoita aineet paitsi sormisuola ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Ripota suolaa kakun päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti