tiistai 30. maaliskuuta 2021

Punainen lohikeitto

 

Varoitus: tämä keitto on kuin karkkia!

Halutessasi voit käyttää tähän tuoreita punajuuria, keitä ne kypsäksi ennen käyttöä ja lisää keiton mausteisiin 1-2 rkl balsamico valkoviinietikkaa.

  • 500 g jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • 2 dl etikkapunajuurikuutioita
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • chiliä silppuna
  • dl jugurttia / ranskankermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • kiehuvaa vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • rkl hunajaa
  • tuoretta korianteria silppuna
  • 200 g kylmäsavulohta silppuna
  • suolaa, pippuria
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää perunat, punajuuret ja sen verran vettä, että kasvikset reilusti peittyvät (n. dl kasvisten päällä). Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää jugurtti, soijakastike ja kalakastike ja soseuta (saa jäädä sattumia). Lisää muut aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti