maanantai 29. maaliskuuta 2021

Paistettuja muikkuja, bataattia ja sitruuna-korianterikastiketta

Tänään tarttui heräteostoksena kaupasta mukaan muikkuja. Viimeksi olen tainnut paistaa muikkuja kesällä. Nyt S-marketissa oli perattuja muikkuja, joten helppoa ruokaa oli tiedossa. Leivityksen tein (taas) äidin vakiokikalla eli sekoitan jauhoseoksen pakastepussiin, johon sitten laitetaan kalat ja vähän heilutellaan, niin kaikkien pinnalla on täydellinen jauhopinta. Tarjosin tämän kanssa vihreää salaattia, sen ohjeen löydät täältä, link. Kuinka ollakaan, tästä vihersalaatista on tullut meidän molempien (hetkellinen) lemppari ja sitä syödään nyt jo kolmatta kertaa parin viikon sisällä.

  • 1 bataatti kuorittuna ja lohkoina
  • rkl sesamöljyä
  • tl savupaprikajauhetta
  • sormisuolaa
Sekoita kulhossa bataatti, sesamöljy ja savupaprikajauhe. Laita uunipellille ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa, kunnes ovat kypsiä ja kauniin värisiä, n 30 min.
  • 400 g perattuja muikkuja
  • 1 muna, riko rakenne
  • dl ruisjauhoja
  • tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Pyöräytä muikut kananmunassa, leivitä ne ja paista rapeiksi molemmin puolin voiöljyssä
  • dl majoneesia
  • dl kreikkalaista jugurttia (tai kermaviiliä tms)
  • 2 rkl sitruunaa
  • prk korianteria silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 2 tl hunajaa
Sekoita aineet ja anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun teet muun ruoan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti