perjantai 2. huhtikuuta 2021

Savulohipiiras

 

On se kumma, että en ikinä opi. Käytiin kaupassa ja ostin vähän niin kuin varoiksi sekä tuoretta lohta että loimulohta. No siitähän on seurauksena, että syödään kaksi päivää peräkkäin lohta, vaikka ihan muuta tekisi mieli. Eilen syötiin lohikeittoa ja loput tänään lounaaksi. Halusin tehdä jotain ihan erilaista kuin keittoa ja päädyin piiraaseen. En ole yleensä suuri piiraiden ystävä, koska muna-kermaseos vähän pistää koostumukseltaan vastaan (munamaitoon tehtyjä ruokalajeja minulle on ihan turha tarjota, niitä en syö mistään hinnasta). Koostumusongelman saa itse tehdessä kuitenkin vältettyä sillä, että laittaa tarpeeksi juustoraastetta sekaan ja juusto saa vielä mieluusti olla mahdollisimman maukasta, ei mitään sinistä emmentalia (jota joskus nuorempana tuli ostettua, en tiedä, onko sitä edes enää olemassa, emmental ostetaan meillä nykyään aina mustana, jos ostetaan ollenkaan).

  • 2 dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • suolaa
  • (kuivattua valkosipulirouhetta)
Sekoita aineet ja painele piiraspohjaan. Esipaista 200 asteessa 10 min. Valmista sillä aikaa täyte
  • 1 sipuli suikaleina
  • pussi broccolinia, poista kovat kannat, pilko suupaloiksi
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • rkl kaprista
  • 200 g loimulohta silppuna
  • 3 munaa
  • 1 tl timjamia
  • mustapippuria
  • 1 prk ruoanlaittokermaa (4 % paksu ja pehmeä Flora)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl maukasta juustoraastetta (meillä appenzeller)

Kuumenna wok tai iso paistinpannu ja paista sipulia, broccolinia, valkosipulia ja chiliä öljyssä täydellä teholla n. 5 minuuttia. Nosta pois levyltä, lisää lohi ja kaprikset ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Sekoita keskenään muut aineet ja kaada piiraan päälle. Paista 200 asteessa 25 min tai kunnes pinta on kauniin värinen ja munaseos kunnolla jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti