keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Rapeaa kurkumakanaa, maapähkinäriisiä ja tulista kurkkusalaattia

Emme ole varmaan kymmeneen vuoteen ostaneet grillibroileria, mutta eilen ostettiin. Kari söi tuoreeltaan siivet ja koivet (koska minä en niihin koske). Tänään sitten syötiin rintapalat. Jos et halua syödä kanaa, voit tarjota kurkkusalaatin ja kastikkeen vaikka paistetun lohen tai tofun seurana.

Kana

  • grillikanan rintafileet revittynä pienemmiksi paloiksi
  • 1 muna, riko rakenne
  • dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • sesamöljyä paistamiseen
Sekoita kuivat aineet ja laita pakastepussiin. Sekoita kana ja muna. Laita kanat pakastepussiin ja heiluttele, kunnes ovat tasaisesti jauhoseoksen peitossa. Kuumenna öljyä wokissa ja paista kanoja, kunnes ovat kauniin värisiä.

Kurkkusalaatti
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3/4 dl vettä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 2 rkl inkiväärisilppua
  • punaista chiliä viipaleina
  • 1 kurkku kuorittuna ja kuutioina
Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Maapähkinäriisi
  • prk kookosmaitoa
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 rkl limemehua
  • 2 rkl chilikastiketta
  • silputtua korianteria
  • 2 dl jasminriisiä keitettynä
Sekoita vesi ja maapähkinävoi. Lisää muut aineet paitsi korianteri ja riisi ja lämmitä mikrossa muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää riisi ja korianteri juuri ennen tarjoilua. Seos saa olla löysähköä, vellimäistä.

Tarjoa kana ja salaatti maapähkinäriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti