torstai 4. maaliskuuta 2021

Salviakanaa

Meillä syötiin tämä tuorepastan kanssa, mutta voit tarjota ruoan myös riisin tai keitettyjen perunoiden kera.

  • 400 g kanan filee leikkeitä, pilko suupaloiksi (vaikka saksilla)
  • kourallinen kuivattuja tatteja tai 200 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • prk kuohukermaa
  • 1/2 tl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl salviaa (tai 1/2 ruukku tuoretta)
  • 2 rkl kapriksia
  • broccolinia tai parsakaalia kypsennettynä
  • pastaa / riisiä / perunaa
Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää kana ja herkkusienet (jos käytät niitä, etkä kuivattuja sieniä) ja paista, kunnes kana ruskistuu vähän (n, 10 minuuttia). Jos käytät tuoretta salviaa, lisää se paistumaan, kun paistoaikaa on jäljellä n. 5 min. Lisää viinietikka, kerma, hunaja,  mustapippuri, salvia ja kaprikset pannuun ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 min tai kunnes kana on kypsää. Tarjoa broccolinin/parsakaalin ja valitsemasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti