maanantai 19. huhtikuuta 2021

Bataatti-papaijawok


Eilisestä jäi puoli purkkia kevytsmetanaa ja johonkin piti se piilottaa. Laitoin sen tähän wokiin, tilalle sopii erinomaisesti jugurtti tai kookoskerma.

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • 1 rkl peruna- tai maissijauhoja
  • 1 prk papaijaa liemineen
  • dl smetanaa (tai jugurttia/kookoskermaa)
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl worchesterkastiketta (tai kalakastiketta)
  • kourallinen suolapähkinöitä
  • kurkkua kuorittuna ja suikaloituna
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • tuoretta korianteria (en laittanut, kun ei ollut...mielelläni olisin tähän korianteria lisännyt..)
Sekoita smetana, viinietikka, soijakastike, osterikastike ja worchester. Kuumenna kookosöljy wokissa ja lisää sesaminsiemenet, sipuli, bataatti, paprika ja valkosipuli. Paista täydellä teholla, kunnes bataatti kypsyy ja saa vähän väriä. Lisää pavut, perunajauhot, papaija liemineen ja smetanakastike. Lämmitä hetki sekoitellen. Lisää muut aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti