sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kylmäsavulohi pyttipannu ja avocadokermaa

Laitoin avocadokermaan pekonia, mutta voit jättää sen tietysti pois tai korvata kevyesti rouhituilla, paahdetuilla saksanpähkinöillä.

  • kylmiä keitettyjä perunoita kuorittuna ja kuutioina
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pekonia
  • oliiviöljyä
  • 150 g kylmäsavulohta silpppuna
  • kevytsmetanaa (tai jugurttia)
  • kypsä avocado
  • sitruunamehua
  • mustapippuria (ja suolaa, jos et käytä pekonia)
Paista pekoni rapeaksi öljyssä ja valuta talouspaperin päällä. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää perunat ja paista niihinkin väriä. Lisää lohi ja paista, kunnes lohen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Muussaa avocado haarukalla, lisää sitruuna, smetana ja pekoni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti