maanantai 5. huhtikuuta 2021

Fetasalaatti paistetulla sipulilla

Syötiin tänään lounaaksi eilisen pizzan loput, joten salaatti riitti päivälliseksi. Tähän aikaan vuodesta sekä tomaatit että sipulit ovat vähän vääränmakuisia salaattiin, joten paistoin sipulin ja maustoin sen vielä hunajalla. Suosittelen, näin saat talvellakin makean maun fetasalaattiin suolaisuuden vastapainoksi.

Tarjosin salaatin kera voilla voideltua vaaleaa juurileipää

  • salaattia revittynä
  • tomaattia kuutioina
  • kurkkua kuorittuna ja kuutioina (kuoriminen onnistuu kätevästi juustohöylällä)
  • ruukku basilikaa
  • mustapippuria
  • reilusti oliiviöljyä
  • fetaa revittynä paloiksi
  • mustia kalamataoliiveja
  • punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • rkl balsamico viinietikkaa
  • vajaa tl hunajaa
Sekoita salaatti, tomaatti, kurkku, puolet basilikasta, feta, oliivit, mustapippuri ja reilusti hyvää oliiviöljyä keskenään. Kuumenna paistinpannussa pari rkl oliiviöljyä, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää hunaja ja viinietikka ja paista vielä muutama minuutti. Kaada lautaselle ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Pyyhkäise paistinpannulta ylimääräiset nesteet ja lisää 2 rkl öljyä. Paista loput basilikat rapeiksi. Lisää sipuliseos ja basilikat salaattiin ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti