tiistai 6. huhtikuuta 2021

Kaalilaatikko

 

Tämä ei ole mitään pikaruokaa, mutta pienen odottelun arvoista. Kohta kaupasta saa vain kesäkaalia (sitä näkyi jo hyllyllä ennen pääsiäistä), joten nyt kannattaa tehdä pikaisesti kaalilaatikkoa, jos sitä haluaa syödä ennen kesää. 

Jos et halua käyttää soijarouhetta, voit vaihtaa sen tietenkin myös paistettuun jauhelihaan. Soijarouhe on kätevä kaapissa, sillä se on herkullista kaikissa mausteisissa ruokalajeissa, joihin laittaisit muuten jauhelihaa. Itsessäänhän se ei hirveästi maistu millekään, eli mielestäni vaatii ehdottomasti mausteita.

  • puolikas isosta kaalista suikaleina
  • sipuli silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl (sesam)öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • prk kuohukermaa
  • 2 dl pitkäjyväistä tummaa riisiä, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  • 2 dl soijarouhetta + 2 dl vettä + 2 rkl soijakastiketta + 1 rkl kaakaojauhoa
  • rkl savupaprikajauhetta
  • tl meiramia
  • tl timjamia
  • 1 dl osterikastiketta
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
  • muutama rkl voita nokareina
Laita soijarouhe, vesi, kaakao ja soija kulhoon ja anna turvota muun ruoanlaiton ajan. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää kaali ja paista sekoitellen, kunnes pehmenee. Lisää muut aineet paitsi voi ja korppujauhot ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan. Ripota päälle korppujauhot ja voi ja paista 175 asteessa noin tunti. Jos tummuu liikaa, laita kansi tai folio päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti