torstai 22. huhtikuuta 2021

Grillikanaburgerit ja varhaiskaalisalaatti

Ostin eilen grillikanan ja revin sen valmiiksi annospaloiksi. Kanan perkaaminen on helpompaa, kun se on vielä lämmintä. Tämä kanan kastikkeen ohjeen inspiraatio on jonkun suomalaisen ruokalehden vanhasta reseptistä, joka on pyörinyt nurkissa jo hetken. Jos et halua käyttää viskiä, jätä pois...toki maku siitä vähän kärsii, mutta hyvää varmasti silti.

  • grillikana perattuna suupaloiksi
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viskiä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 rkl worchesterkastiketta
  • 2 rkl srirachakastiketta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 pienin varhaiskaali silppuna
  • 1/2 dl majoneesia
  • dl jugurttia
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • 1 ruukku korianteria silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • ripaus suolaa
  • pari sämpylää
Sekoita kaali, majoneesi, jugurtti, sitruuna, suola, chili ja korianteri keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.

Kuullota sipuli, valkosipuli, fenkolinsiemenet ja paprikajauhe öljyssä. Lisää viski ja etikka pannuun ja anna kiehahtaa nopeasti. Nosta pannu pois liedeltä, lisää worchester, sriracha, hunaja ja soija ja sekoita. Lisää kana ja sekoita. Kuumenna hetki.

Kuumenna leivät ja laita sisään kanaseosta. Tarjoa varhaiskaalisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti