torstai 8. huhtikuuta 2021

Lohta, kukkakaalia ja perunaa intialaisin maustein

Sen siitä saa, kun tuijottaa Youtubesta Rick Stein's India ohjelmaa. Jääkaapissa olevat aineet suorastaan huutavat päästä pataan intialaisten mausteiden kera. Intialaiset eivät laittaisi tähän ruokaan lohta, mutta onneksi minä saan tehdä, mitä haluan! Niin ja ei tuosta ohjelmasta sinänsä kauheasti uutta opi, mutta nälkä kyllä tulee katsoessa. Sen verran uuttakin tosin opin, että jos et saa käsiisi intialaista laakerinlehteä, se kannattaa korvata mieluummin kanelilla kuin eurooppalaisella laakerinlehdellä. 

  • 3 rkl öljyä (itse käytin kookosöljyä)
  • 1 tl kutakin: jeera, kumina, korianteri, fenkoli
  • ripaus sarviapilaa (on kitkerä, eli kokeile ensin vähäisellä määrällä, niin tiedät, kuinka paljon seuraavaan kertaan kannattaa laittaa)
  • rkl garam masalaa
  • kuivattua chiliä silputtuna, oman maun mukaan
  • kanelitanko
  • 1 iso punasipuli suikaleina
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • tuore kurkuma silppuna (tai rkl jauhetta)
  • pieni prk tomaattimurskaa (Mutti)
  • 2 tl (fariini)sokeria
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • muutama peruna kuorittuna ja kuutioina
  • pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • suolaa, silputtua korianteria, garam masalaa
Kuumenna öljy ja lisää mausteet. Paista hetki kuumalla lämmöllä, lisää vähän vettä, jos alkavat tarttua pannun pohjaan. Lisää sipuli, valkoispuli, kurkuma ja inkivääri ja paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Taas kerran, jos alkaa tarttua kiinni, lisää tilkka vettä. Lisää tomaatti ja sokeri ja anna hautua välillä sekoitellen 5 min. Lisää perunat ja sen verran vettä, että perunat lähes peittyvät, jatka kypsennystä kannen alla välillä sekoitellen 10-15 min., kunnes perunat kypsyvät. Lisää kukkakaali ja lohi ja jatka keittämistä, kunnes lohi on kypsää (muutama minuutti). Poista kanelitanko ja mausta suolalla, garam masalalla ja korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti