keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Kukkakaali-pasta-juustopaistos



Tämä on melkein kukkakaali mac'n'cheese, mutta käytin tähän tavallisen makaronin sijasta sienitortellineja. Voit keittää ruokaan siis halutessasi peruspastaakin. Perusohjeesta poiketen laitoin valkokastikeeseen sipulia ja valkosipulia, sillä ruoka ei ole ruokaa ilman näitä! Homejuuston tilalle voit laittaa mozzarellaa tai vaikka vuohenjuustoa ja parmesaninkin tietysti voit korvata jollain muulla juustolla. Tähän voit siis käyttää kaikki juustonloput jääkaapista.

  • 1 kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl jauhoja
  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl tryffeliöljyä
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (light)
  • reilu 50 g sinihomejuustoa
  • ripaus muskottia
  • kourallinen raastettua parmesania
  • suolaa, pippuria
  • pussi (sieni)toretellineja
  • 4 rkl (ruis)korppujauhoja
  • silputtua persiljaa ja basilikaa (voit jättää poiskin, laitoin siksi, että oli pari vajaata puolikasta ruukkua, jotka olivat vähän nahistuneet)
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää jauhot, vesi ja maito ja keitä hiljalleen sekoitellen n. 5 
min tai kunnes sakenee. Lisää tuorejuusto ja homejuusto ja sekoittele, kunnes sulavat kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla, viinietikalla, muskotilla ja tryffeliöljyllä. Kuumenna loppu öljy ja paista tortellineja muutama minuutti kovalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä. Sekoita kukkakaali, (yrtit) ja pasta ja kaada uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja ripota pinnalle juusto ja lopuksi korppujauhot. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti