lauantai 24. huhtikuuta 2021

Paistetut sinappimarinoidut munakoisot, papu-perunamuusi ja parsakaalia

Tämä ruoka vaatii vähän esivalmistelua, eli munakoisoja kannattaa marinoida useita tunteja tai vaikka yön yli. Itse käsittelin munakoisot heti aamulla, joten päästiin syömään jo tänään. Laitoin muusiin mausteeksi parmesania, mutta voit jättää sen pois. Jos jätät, mausta muusi suolalla. Käytin muusissa marinadista ylijääneen jugurtin, yhtä hyvin olisin voinut käyttää maitoa tai vettä.

  • 1 isohko munakoiso viipaleina
  • tl suolaa
  • 1 dl jugurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 3 rkl dijonsinappia
  • dl silputtua persiljaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • mustapippuria, ripaus suolaa
  • 6 jauhoista perunaa
  • 1 solovalkosipuli kuorittuna ja puolitettuna
  • prk valkoisia papuja valutettuna
  • 1 dl jugurttia (tai 1/2 dl maitoa tai vettä)
  • kourallinen parmesanraastetta
  • ripaus muskottia
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
Laita munakoisoviipaleet lautaselle ja ripota suola päälle. Anna olla huoneenlämmössä 30 min. Pyyhi pois suola ja neste. Sekoita munakoisot, jugurtti, majoneesi, sinappi ja persilja ja anna marinoitua jääkaapissa (tai ulkona, kuten tänään, kun ulkona on jääkaappilämpötila) vähintään kuusi tuntia tai yön yli. Laita ruisjauhot, suola ja pippuri lautaselle ja pyöräytä siinä munakoisoviipaleet. Paista molemmin puolin runsaassa, kuumassa öljyssä. 

Keitä perunat ja valkosipuli, lisää pavut muutamaksi minuutiksi keittämisen loppuvaiheessa. Kaada vesi pois. Lisää jugurtti, parmesan ja muskotti ja muhenna tasaiseksi.

Tarjoa munakoisot muusin ja parsakaalin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti