lauantai 17. huhtikuuta 2021

Tahmeat munakoisonuudelit ja rapeat kikherneet

Lidlissä oli japanilaisia munakoisoja eli sellaisia pitkiä, ohuita kavereita. Niitä ostin ihan ulkonäön vuoksi ja pyörittelin niitä sitten tuossa hetken, kun mietin, että mitä niistä tekisin. Makeaa, suolaista, pehmeää ja rapeaa kun yhdistää, ei voi mennä vikaan! Voit tehdä tämän tietysti tavallisistakin munakoisoista, niitä vaan pitää paistaa hieman kauemmin, että pehmenevät.

  • 300 g munakoisoja kuutioina
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl tummaa misokastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • rkl sokeria
  • 3,5 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pkt kikherneitä valutettuna
  • sormisuolaa
  • tl savupaprikajauhetta
  • keitettyjä (täysjvä)nuudeleita
  • silputtua korianteria (ja eilisen basilikan loput)
Levitä munakoisot lautaselle ja ripota suola päälle. Anna olla puolisen tuntia. Pyyhi suolat ja nesteet pois. Sekoita keskenään miso, viinietikka, sokeri ja 1/2 rkl sesamöljyä. Paista munakoisot pehmeiksi rklusikassa öljyä (lisää tilkka vettä, jos meinaavat tarttua kiinni) . Kaada misoseos päälle ja anna maustua tunnin verran. 

Sekoita rkl öljyä, kikherneet ja paprikajauhe. Levitä uunipellille ja ripota sormisuolaa päälle. Paista 200 asteessa 20 - 30 min tai kunnes ovat rapeita ja kauniin värisiä.

Kuumenna loppu öljy. Paista sesaminsiemeniä, sipulia, valkosipulia ja chiliä, kunnes pehmenevät. Lisää nuudelit ja paista muutama minuutti. Lisää vielä munakoisot marinadeineen ja paista, kunnes kaikki sekoittuu ja on lämmintä. Lisää kikherneet ja tuore korianteri päälle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti