torstai 15. huhtikuuta 2021

Lohta ja wasabi-sinappikastiketta

Minun piti käyttää tähän piparjuuritahnaa, mutta olin ilmeisesti jättänyt sen kauppaan, kun ei löytynyt jääkaapista. Käytin siksi wasabia, koska sitä oli varastossa. Voit vaihtaa tähän siis piparjuuritahnan tilalle, itse laittaisin sitä reilun ruokalusikallisen.

  • pala lohta, poista nahka ja leikkaa suikaleiksi
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kananmuna, riko rakenne haarukalla
  • (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • 1 sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • prk ruohosipulia silppuna
  • kypsennettyä kukkakaalia
  • keitettyjä perunoita
Mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Upota lohet ensin kananmuniin ja laita sitten pakastepussiin jauhojen kanssa. Heiluttele, kunnes lohipalat peittyvät kauttaaltaan jauhoihin. Paista voiöljyssä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Nosta lohipalat pois, lisää tarvittaessa öljyä ja paista perunoita ja kukkakaalia hetki, kunnes ne saavat vähän väriä.

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kerma ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike vähän paksuuntuu. Nosta pois levyltä ja lisää sinappi, wasabi, sitruunamehu ja ruohosipuli. Mausta suolalla. Tarjoa kala kastikkeen ja lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti