keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Loimulohisalaatti

Tänään syötiin lounaaksi eilisen pasta Bolognesen loput, joten päivälliseksi riitti salaatti.

  • broccolinia, poista kuivat päät ja halkaise veitsellä varsia, jos ovat paksuja
  • punasipulia suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • keitettyjä munia
  • loimulohta revittynä
  • salaattia
  • cocktailtomaatteja puolitettuna
  • mustia kalamataoliiveja
  • 1 punainen chili silppuna (voit jättää pois)
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • leipää
Sekoita keskenään 3/4 dl oliiviöljyä, sinappi, viinietikka ja hunaja. Laita kulhoon chili, tomaatit, salaatti ja oliivit. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä sillä aikaa, kun valmistat salaatin muut osat. Paista broccolinia, punasipulia ja valkosipulia tulikuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne saavat vähän väriä ja broccolini on kypsää, mutta rapsakkaa (muutama minuutti). Mausta suolalla. Tarjoa salaatti broccolinin, kananmunien ja leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti