perjantai 16. huhtikuuta 2021

Portobello-kananmunahampurilaiset

Tein pitkästä aikaa hampurilaisia. Jos et löydä kaupasta suuria portobellosieniä, paista hampurilaisten väliin viipaloituja herkkusieniä.

  • punasipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • oliiviöljyä
  • balsamico viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa / ruokailija
  • portobellosieni / ruokailija (tai no...meillä 1,5 / ruokailija, koska pakkauksessa oli kolme sientä ja en viitsinyt jättää yhtä sientä pyörimään jääkaappiin valtavassa paketissa)
  • kananmuna / ruokailija
  • suolaa, mustapippuria
  • sämpylä / ruokailija
  • muutama viipale hyvää juustoa / ruokailija (meillä mustaleima emmental)
  • basilikaa revittynä
  • 1 rkl majoneesia + 1 rkl ketsuppia + haluamasi määrä chilikastiketta keskenään sekoitettuna / ruokailija
Paista punasipuli ja valkosipuli öljyssä, kunnes vähän karamelisoituvat. Mausta viinietikalla ja hunajalla. Paista sitten portobellosieniä molemmilta puolilta välillä painellen, kunnes vähän pehmenevät ja saavat väriä. Paista vielä kananmunat haluamaasi kypsyysasteeseen. Paahda sämpylät leivänpaahtimessa tai uunissa ja kokoa hampurilaiset: väliin punasipulia, sieni, kananmuna, juustoa, basilikaa ja ketsuppimajoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti