perjantai 21. toukokuuta 2021

Kasvis-katkarapuwok

Tämä on todellista pikaruokaa! Katkaravut voit vaihtaa loheen, papuihin, tofuun tai oikeastaan mihin vaan. Kypsennä lisuke ennen kuin lisäät sen ruokaan, niin voit noudattaa tätä ohjetta sellaisenaan, vaikka et katkarapuja käytäkään. Tarjosin ruoan kanssa vaaleaa hapanjuurileipää, mutta voit tietysti keittää myös riisiä.

  • 2rkl sesamöljyä
  • 2 tähtianista
  • 2 punaista chiliä silppuna
  • 400 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • pala inkivääriä silppuna
  • vihreää chiliä silppuna
  • 1 pieni kesäkurpitsa suikaleina
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl peruna- tai maissijauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • pussi katkarapuja, sulata kylmässä vedessä huuhtelemalla
  • 1 tl hunajaa
  • pari rkl sitruunamehua
  • tarjoiluun leipää / riisiä
  • korianterisilppua
Valmistele kaikki ainekset esille, ennen kuin kuumennat wokin. Kuumenna öljy wokissa täydellä teholla. Lisää tähtianis ja paista muutama minuutti. Lisää sitten punainen chili ja paista taas muutama minuutti. Kun chilit ovat saaneet vähän väriä, lisää herkkusienet, valkosipuli, sipuli, inkivääri, paprika. kesäkurpitsa ja vihreä chili ja paista kovalla lämmöllä, kunnes sipuli ja sienet pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää vesi ja kiehauta. Sekoita jauhot ja kylmä vesi keskenään ja lisää pannuun sekoittaen. Keitä sekoitellen, kunnes kastike vähän saostuu. Lisää lopuksi katkaravut, hunaja, sitruunamehu ja korianteri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti