lauantai 22. toukokuuta 2021

Lohta ja nuudeleita

Puuhapäivän päätteeksi en jaksa tehdä mitään kovin monimutkaista ruokaa, joten taas meillä wokataan! Jos et tykkää lohesta, käytä tofua tai vaikka kanaa. Leivitä, jos haluat tai paista sellaisenaan marinadin kera.

  • 400 g lohta, poista nahka ja suikaloi
  • 1/2 dl osterikastiketta
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 2 munaa, riko rakenne haarukalla
  • dl ruiskorppujauhoja
  • suolaa, pippuria
  • sesamöljyä paistamiseen
  • pari mustaa kardemummaa
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • pussi broccolineja, pilko suupaloiksi
  • täysjyvänuudeleita, keitä paketin ohjeen mukaan
  • 4 rkl kalakastiketta
  • rkl hunajaa
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • tuoretta korianteria silppuna
Sekoita lohi, osterikastike ja chilikastike ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Sekoita korppujauhot, suola ja pippuri. Upota lohipalat ensin kananmuniin ja sitten korppujauhoihin. Säästä loppu kananmuna. Laita sivuun odottamaan. Kuumenna rkl öljyä wokissa. Lisää kasvikset ja kardemumma ja paista täydellä teholla, kunnes saavat väriä ja sipuli ja broccolini ovat pehmeneet. Kaada lautaselle odottamaan. Alenna vähän lämpöä. Lisää pannuun rkl öljyä ja paista leivitetyt lohipalat, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja lohi kypsää. Lisää öljyä tarvittaessa. Kaada sivuun odottamaan. Laita lopuksi pannuun vielä rkl öljyä, kalakastike, hunaja ja viinietikka ja kiehauta. Lisää nuudelit ja paista hetki. Lisää loput kananmunat ja paista sekoittaen, kunnes muna hyytyy. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita varovasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti