lauantai 15. toukokuuta 2021

Kesäkaalipiiras

Olin suunnitellut tekeväni isosta kesäkaalista ihan jotain muuta, mutta juustonloput tuijottelivat jääkaapissa syyttävästi. Tein siis kaalipiiraan, johon käytin kaikki juustonloput. Tähän käy mikä vaan juusto eli sinun ei tarvitse käyttää samoja kuin meillä. Laitoin tähän naudan paistijauhelihaa, mutta esimerkiksi soijarouhe tai tofu käyvät ihan yhtä hyvin. Minulla sattui olemaan thaibasilikaa, joten laitoin sitä. Yleensä laitan kaaliruokiin meiramia, mutta se oli loppu...

  • 1 iso lehtitaikinalevy, kauli vähän suuremmaksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 250 g paistinjauhelihaa (tai esim. dl soijarouhetta)
  • iso kesäkaali silppuna
  • 40 g valkohomejuustoa + pari rkl tuorejuustoa + kourallinen cheddarraastetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 dl (chili)ketsuppia
  • mustapippuria
  • kananmuna
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha (tai muu, mitä käytät) ja paista, kunnes kypsää. Lisää kesäkaali ja paista hetki sekoitellen, kunnes vähän pehmenee. Nosta pois levyltä, lisää juustot, soija, ketsuppi ja pippuri. Kaada kaulitulle taikinalevylle. Tarkoitukseni oli kääntää taikinalevyn reunat peittämään täyte, mutta täytettä oli niin paljon, että tein sitten rumahkon nyytin. Tee kauniimpi, jos pystyt! Voitele näkyvät taikinareunat kananmunalla. Minä kaadoin lopun kananmunan piiraan keskiosaan, joka jäi näkyviin. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piiras on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti