perjantai 14. toukokuuta 2021

Lohiburgerit ja kasvishöystöä

Käytiin tänään kesäkukkaostoksilla ja käytin tilanteen hyödykseni ja kävin ostamassa lohta päivälliseksi. Pakastimesta löytyi Kotkan Galette leipomon hyviä briosseja, jotka ovat täydellisiä hampurilaisiin. Ennen korona-aikaa ei tullut kauhean usein tehtyä itse hampurilaisia, mutta kyllähän se olisi kannattanut, omatekemät ovat noin 100 kertaa parempia kuin pikaruokaloissa!

Ohje on kahdelle hengelle.

  • n 200 g lohta, poista nahka ja silppua pieneksi
  • vajaa dl ruiskorppujauhoja
  • 1 rkl sesaminsiemeniä (tummia ja vaaleita)
  • suolaa
  • rkl wasabia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 muna
Sekoita ja anna turvota jääkaapissa tunnin verran.
  • 2rkl (sesam)öljyä
  • pieni punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 6 herkkusientä viipaleina
  • 2 sämpylää, puolita ja lämmitä (minä lämmitin leivänpaahtimessa)
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl (chili)ketsuppia
  • mustapippuria
Kuumenna öljy wokissa. Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja herkkusieniä kovalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä. Mausta mustapippurilla ja kaada lautaselle odottamaan. Alenna lämpöä. Muotoile lohimassasta kaksi pihviä ja paista molemmin puolin muutama minuutti, kunnes lohi on kypsää ja pihvit kauniin värisiä. Kokoa hampurilaiset: väliin majoneesia, ketsuppia, pihvi ja kasvishöystöä (jota saa valua lautaselle ohi säpylänkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti