torstai 13. toukokuuta 2021

Teriyakimunakoisot, kikherneet ja tahinibataattimuussi

 

Tänään herkuteltiin loistavalla lounaalla. Olen tehnyt näitä kaikkia osasia erikseen pienillä variaatioilla, mutta yhdessä toimivat myös erittäin hyvin.

  • munakoiso puolitettuna, ripota leikkuupinnoille suolaa 1/2 tl, anna olla puoli tuntia ja pyyhi suola ja neste pois (kypsyvät nopeammin)
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 3/4 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • prk kikherneitä valutettuna
  • 1 bataatti kuorittuna ja kuutioina
  • 1 solovalkosipuli kuorittuna ja puolitettuna
  • 2 rkl jugurttia
  • 1 reilu rkl tahinia
Sekoita öljy, teriyaki, sesam, chilikastike ja hunaja. Laita munakoisot uunipellille paperin päälle leikkuupinta ylöspäin ja sivele seoksella siten, että seosta jää noin puolet jäljelle. Laita munakoisot uuniin 200 asteeseen ja paista 20 min. Ota ulos uunista. Sekoita kikherneet loppuun mausteseokseen ja laita munakoisojen kanssa uuniin ja paista vielä 20 min. Tee sillä aikaa bataattimuhennos. Keitä bataatti ja valkosipuli suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois (jätä 1/2 dl kattilaan), lisää jugurtti ja tahini ja soseuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti