tiistai 25. toukokuuta 2021

Raparperikakku

Raparperit ovat nyt parhaimmillaan, joten tein eilen puutarhavieraille raparperikakun. Ohje on uusimmasta Glorian ruoka- ja viinilehdestä vähän muokattuna.

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suola
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat ja margariini varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
  • 3 dl raparperia kuorittuna ja pilkottuna
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • tarjoiluun vaniljakastiketta
Laita kattilaan raparperi, vesi ja sokeri ja keitä 10 min. Nosta raparperit reikäkauhalla liemestä. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto jäähtyneisiin raparpereihin.

Laita puolet kakkutaikinasta rengasvuokaan ja levitä täyte pinnalle. Kaada loppu taikina päälle ja paista 175 asteessa n tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti