Minä tarjosin tämän ruoan vaalean hapanleivän kanssa, mutta voit myös keittää tai paistaa perunoita seuraksi.
- 600 g lohta
- suolaa, mustapippuria
- 1 rkl Dijon sinappia
- 2 tl juoksevaa hunajaa
Sekoita hunaja ja sinappi. Laita lohi nahka alaspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä sinappiseos päälle. Paista 200 asteessa kypsäksi, n, 20-30 min riippuen lohipalan paksuudesta.
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 solovalkosipuli silppuna
- nippu vihreää parsaa suupaloina (poista kovat kannat
- sormisuolaa
Kuumenna öljy ja paista valkosipulia ja parsaa täydellä teholla välillä sekoitellen, kunnes parsa saa vähän väriä ja on napakan kypsää. Mausta suolalla.
- 1 punasipuli silppuna (huuhtele silppu jääkylmällä vedellä ja puristele kuivaksi, jos sipuli tuntuu liian voimakkaan makuiselta)
- 1 iso suolakurkku pieninä kuutioina
- 1 rkl kapriksia
- nippu tilliä silppuna
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kreikkalaista jugurttia
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
Sekoita aineet keskenään
- tarjoiluun leipää tai perunoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti