perjantai 7. toukokuuta 2021

Sinappi-hunajalohta, valkosipuliparsaa ja tartarkastiketta

Minä tarjosin tämän ruoan vaalean hapanleivän kanssa, mutta voit myös keittää tai paistaa perunoita seuraksi.

  • 600 g lohta
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
Sekoita hunaja ja sinappi. Laita lohi nahka alaspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä sinappiseos päälle. Paista 200 asteessa kypsäksi, n, 20-30 min riippuen lohipalan paksuudesta.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • nippu vihreää parsaa suupaloina (poista kovat kannat
  • sormisuolaa
Kuumenna öljy ja paista valkosipulia ja parsaa täydellä teholla välillä sekoitellen, kunnes parsa saa vähän väriä ja on napakan kypsää. Mausta suolalla.
  • 1 punasipuli silppuna (huuhtele silppu jääkylmällä vedellä ja puristele kuivaksi, jos sipuli tuntuu liian voimakkaan makuiselta)
  • 1 iso suolakurkku pieninä kuutioina
  • 1 rkl kapriksia
  • nippu tilliä silppuna
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kreikkalaista jugurttia
  • 1 tl hunajaa
  • mustapippuria
Sekoita aineet keskenään
  • tarjoiluun leipää tai perunoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti