torstai 6. toukokuuta 2021

Teriyakikanaa (tai lohta/tofua) ja tahinibataatit

Tämä ruoka on todella nopeaa tehdä. Ainoa, mikä vie aikaa, on marinointi. Jos sinulla ei ole aikaa tuntien marinointiin, käytä lohta tai tofua. Niille riittää marinointi sillä aikaa, kun valmistelet ruoan muuten.

  • 400 g kanafileitä, suikaloi suupaloiksi (tai lohta tai tofua)
  • 3/4 dl teriyakikastiketta
  • maun mukaan chilikastiketta
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  • n. 400 g bataattia kuorittuna ja kuutioituna
  • 3 rkl tahinia
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • vajaa dl vettä
  • valkosipulia oman maun mukaan
Kypsennä bataatti (minä kypsensin mikrossa). Lisää muut aineet ja soseuta.
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot ohuina viipaleina
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuumenna wok kuumaksi. Paista sipulia, valkosipulia ja parsakaalia sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää, mutta parsakaali on vielä vähän raakaa (jos käytät tofua tai lohta, kypsennä parsakaali melkein valmiiksi). Alenna vähän lämpöä. Lisää kana (tai lohi/tofu) marinadeineen ja paista sekoitellen kypsäksi. Kun ruoka on valmista, lisää chili, inkivääri ja korianteri ja tarjoa tahinibataattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti