torstai 27. toukokuuta 2021

Teriyakikanaa, munakoisoja ja tahinijugurttia

 

Tarjosin tämän ruoan paistetun tuorepastan kera, voit myös tarjota vaikka ohuiden nuudeleiden, uuniperunoiden tai riisin kera. Kanan voit vaihtaa loheen, lihaan tai tofuun.

  • 400 g kanafileitä, leikkaa saksilla suupaloiksi
  • dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • munakoiso
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • prk jugurttia (meillä kreikkalaista 6 %)
  • 3 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa, pippuria
  • pkt tuoretagliatelleja, keitä paketin ohjeen mukaan
  • öljyä paistamiseen
Sekoita kanat, sesamit ja teriyakikastike ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Sekoita jugurtti, tahini, sitruunamehu ja hunaja ja anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun teet muun ruoan. Leikkaa munakoiso ensin puoliksi pituussuunnassa, sirota päälle tl suolaa ja anna olla huoneenlämmössä noin tunti. 

Pyyhi suola ja neste sitten pois talouspaperilla ja kuutioi munakoisot pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna öljyä wokissa ja paista munakoisoa, sipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia melko kuumalla levyllä sekoitellen, kunnes munakoiso ja sipuli pehmenevät (n. 10 min). Lisää pasta ja paista sekoitellen vielä hetki. Paista samalla toisella pannulla kanaa marinadeineen, kunnes kana on kypsää. Tarjoa kana ja kasvispastaseos jugurttikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti