keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Uunibataattia kylmäsavulohitäytteellä

Ja taas lohta..no, ei auta, kun tuli ostettua joku aika sitten paketti kylmäsavulohta ja siinä on tänään viimeinen myyntipäivä. Herkullistahan lohi on, mutta nyt on tullut syötyä aika monta päivää peräkkäin ja välillä olisi kiva syödä muutakin. Täytettä voi tietysti käyttää myös uuniperunoiden kanssa, mutta itse tykkään tästä suolaisen ja makean liitosta, joka bataattia käyttämällä saadaan aikaan. Ohje on kahdelle. 

  • isohko bataatti pestynä ja puolitettuna pituussuunnassa
  • 1 pieni punasipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 150 g kylmäsavulohta silppuna
  • rkl kapriksia
  • 2 dl jugurttia (meillä kreikkalaista jugurttia)
  • silputtua tilliä
  • rkl sitruunamehua
  • mustapippuria ja suolaa
  • 1 avocado muhennettuna
Leikkaa bataattien leikkuupintohin pari viiltoa. Kypsennä mikrossa tai uunissa (jos laitat uuniin, voitele leikkuupinta öljyllä). Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä, kunnes pehmenevät. Lisää savulohi ja jatka paistamista, kunnes lohen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi. Sekoita keskenään lohiseos, kaprikset, jugurtti, tilli, sitruuna ja avocado ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa bataatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti