maanantai 3. toukokuuta 2021

Teriyakilohignocchit ja uunimunakoisoja


Jostain syystä olen nyt innostunut syömään paistettuja gnoccheja. Tällä kertaa maustoin ne itämaiseen henkeen ja tämä oli kokonaisuutena superherkkua! 

  • pussi tuoregnoccheja
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pkt vihreitä papuja, poista kuivat päät
  • tilliä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl kalakastiketta
  • dl teriyakikastiketta
  • 1 munakoiso puolitettuna
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 1 rkl chilikastiketta (tai maun mukaan)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
Sekoita lohi, kalakastike ja teriyakikastike ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita soijakastike, hunaja, sesaminsiemenet, chilikastike ja rkl öljyä ja sivele munakoisojen leikkuupinnat. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min. Kuumenna loppu öljy wokissa. Paista punasipulia, chiliä, valkosipulia ja papuja täydellä teholla, kunnes saavat vähän väriä. Alenna vähän lämpöä ja lisää gnocchit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää lohi marinadeineen ja paista, kunnes lohi on kypsää. Mausta (suolalla) ja pippurilla ja lisää tilli. Tarjoa gnocchit munakoisojen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti