keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Halloumi-munakoisopata

Sahrami on kallis mauste, mutta tomaatin ja chilin kaverina se on niin loistavaa, että kannattaa välillä uhrata muutama euro sahramipussiin. Minä tarjosin tämän täysjyväcouscousin kanssa, mutta voit halutessasi korvata sen riisillä tai vaikka leivällä.

  • 2 sipulia silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • 1 iso munakoiso kuutioina
  • chiliä silppuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk kirsikkatomaatteja (säilyke) + 1/2 prk vettä 
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pkt sahramia
  • kanelitanko
  • rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • pkt halloumia revittynä paloiksi
  • täysjyväcouscousia pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
Paista sipulia, valkosipulia, munakoisoa, chiliä ja kanelia 2 rkl öljyssä, kunnes pehmenevät (n. 15 min). Lisää tomaatit, tomaattipyree, vesi ja sahrami. Anna hautua kannenalla välillä sekoitellen n. 20 min. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sillä aikaa, kun pata on hautumassa, paista lopussa öljyssä halloumi kauniin väriseksi ja lisää valmiiseen tomaattiseokseen. Lisää couscous ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti