tiistai 15. kesäkuuta 2021

Sitruunalohta ja kermaiset peruna-broccolinit

Tänään ei vielä ollut varsinaista hellettä, vaikka aika lämmin olikin. Syötiin kuitenkin ateria, joka olisi sopinut hyvin hellepäiväänkin. Reseptin broccolinin voit vaihtaa parsakaaliin, parsaan, vihreisiin papuihin tai vaikka kukkakaaliin. Vastaavasti voit jugurtin tilalla käyttää ranskankermaa tai smetanaa. Jos haluat, voit maustaa perunasalaatin tillillä ja/tai ruohosipulilla. Minulla ei nyt ollut kumpaakaan, joten syötiin ilman yrttejä.

  • 500 g lohta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori 
  • 1 tl chilikastiketta
  • suolaa, mustapippuria
Laita lohi leivinpaperille nahka alaspäin. Sekoita chilikastike, sitruunamehu ja -kuori öljyyn ja voitele kala. Ripota päälle suolaa ja mustapippuria ja paista 180 asteessa n. 20 min tai kunnes kala on kypsää.
  • kg uusia perunoita pestynä
  • nippu broccolinia
  • punasipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl kaprista
  • 1 prk jugurttia
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • mustapippuria
Keitä perunat kypsiksi, valuta ja anna olla hetki talouspaperilla peitettynä, että kosteus haihtuu. Paista broccolinia, punasipulia ja valkosipulia öljyssä täydellä teholla sekoitellen, kunnes broccolini on napakan kypsää ja sipuli vähän pehmenee. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti