tiistai 8. kesäkuuta 2021

Papu-paprika tortillat uunissa

Olin ostanut pussillisen pimientos de padroneita (vihreitä pikkupaprikoita). Ne sopivat kitkerinä hyvin tortillojen sisään. Voit halutessasi vaihtaa paprikat tavallisiin suikaloituihin punaisiin paprikoihin, mutta silloin ruoasta tulee makeampi, jätä hunaja tomaattikastikkeen päältä pois. Laitoin tähän ruokaan tuplapavut eli kidneypapujen lisäksi laitoin myös valmista refried beans säilykettä. Voit halutessasi jättää toisen papupurkin pois (mutta kuka haluaa!).

  • pussi maissi-vehnätortilloja
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • tuoreita jalopenoja suikaleina
  • pussillinen pimientos de padroneita, poista kannat ja halkaise
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • tl kuminaa
  • oliiviöljyä
  • prk kidneypapuja valutettuna
  • prk refried beans
  • 1/2 dl mustia kalamata oliiveja
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 2 dl cheddarraastetta
  • 1 prk 4 % paksua ruoanlaittokermaa
  • 1/2 tl muskottia
  • pieni prk Muttin hienoa tomaattimurskaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • sormisuolaa
Paista sipulia, jalopenoja, paprikoita, valkosipulia ja kuminaa kovalla teholla sekoitellen, kunnes kasvikset pehmenevät ja alkavat saada vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää kidneypavut, refried beansit ja oliivit. Paista sekoitellen, kunnes kaikki ovat lämpimiä. Mausta korianterilla. Sekoita juustoraaste ja kerma ja lämmitä sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Mausta muskotilla. Täytä tortillat papuseoksella ja kääri rullalle. Levitä rullien päälle tomaattimurska ja pirskota päälle hunaja ja ripota vähän sormisuolaa mausteeksi. Levitä lopuksi pinnalle juustoseos. Paista 250 asteessa 20 min tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti