perjantai 25. kesäkuuta 2021

Synttärikanaa

Joku viisas oli ostanut pari päivää sitten jääkaappiin kanaa, jota ei ehditty syömään ennen juhannusta. Nyt sitten syödään kanaa lounaaksi, että voidaan illemmalla syödä silliä ja uusia perunoita. No, miehen synttärin kunniaksi voidaan hyvin nauttia vähän juhlavampi lounas (ai miten niin vähän...yleensä syödään pala ruisleipää piimän kera).

  • 400 g kanafileitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 200 g herkkusieniä puolitettuna
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl murskattua viherpippuria
  • 2 rkl dijon sinappia
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • prk kuohukermaa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • suolaa, pippuria
  • riisiä (tai perunaa) tarjoiluun
Ruskista kanat voissa. Laita uunivuokaan, ripota päälle mustapippuria ja suolaa. Paista sipuli, valkosipuli ja herkkusienet öljyssä. Lisää viinietikka, kerma, rakuuna, sinappi ja viherpippuri ja anna kiehua hetki. Sammuta levy ja lisää homejuusto. Sekoittele tasaiseksi. Kaada kastike kanapalojen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 25 min. Tarjoa riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti