torstai 1. heinäkuuta 2021

Juustolla kuorrutetut munakoisot paprikakastikkeella ja savupaprikaperunat

 

Ei ehkä ole ihan järkevää kuumentaa hellepäivänä kotia uunilla, mutta tämä on kyllä kaiken kuumuuden arvoista!

  • perunoita lohkottuna ja keitettynä
  • munakoiso viipaleina
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 punaista paprikaa paloiteltuna
  • 15 suurta kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 1 rkl balsamicoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl basilikaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • tl savupaprikajauhetta
  • pallo mozzarellaa silppuna
  • kourallinen parmesanraastetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa munakoisot ja reilusti ruokaöljyä. Paista 200 asteessa leivinpaperin päällä, kunnes munakoisot ovat pehmeitä (n. 30 min). Tee sillä aikaa kastike: Laita paistinpannuun oliiviöljyä ja paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja paprikaa täydellä teholla sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee ja paprika saa vähän väriä. Käännä levy pois päältä, lisää tomaatit, viinietikka, hunaja, basilika, mustapippuri ja suola ja anna hautua levyllä siihen asti, että munakoisot ovat valmiita. Sekoita kulhossa sormisuolaa, savupaprikajauhe, perunat ja rkl oliiviöljyä.

Laita munakoisot uunipellin keskelle leivinpaperin päälle. Levitä perunat pellin sivuille. Levitä paprikakastike munakoisojen päälle ja laita kastikkeen päälle ensin mozzarella ja lopuksi parmesan. Älä peitä perunoita kastikkeella tai juustolla. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes juusto sulaa ja perunat saavat vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti