torstai 8. heinäkuuta 2021

Munakoiso-mustapapumuhennos perunakuorrutuksella

Näin helteellä ei tule pahemmin kokeiltuja uusia reseptejä. Ja ei tämäkään varsinaisesti ole uusi resepti vaan vanhaa pienellä twistillä. Eli kyseessähän on perinteisen shephard's pien muunnos. Voit halutessasi laittaa tähän myös jauhelihaa, paista jauheliha yhdessä munakoiso-sipuliseoksen kanssa sitten, kun kasvikset ovat ensin pehmenneet. Muuten seuraa ohjetta.

  • reilusti oliiviöljyä
  • munakoiso pieninä kuutioina (itse viipaloin ensin ja kuutioin sitten viipaleet, että sain nopeammin kypsyviä ohuehkoja paloja)
  • sipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • (jauhelihaa)
  • prk tomaattimurskaa
  • 1/2 prk vettä
  • 2 venäläistä suolakurkkua pieninä kuutioina
  • prk mustia papuja valutettuna
  • rkl balsamico viinietikkaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • soijakastiketta, mustapippuria
  • jauhoisia perunoita kuorittuna ja keitettynä
  • kourallinen juustoraastetta (meillä Ritarijuuston loput)
  • maitoa
  • muskottia
  • suolaa oman maun mukaan
Paista munakoisoa, sipulia, chiliä ja valkosipulia öljyssä, kunnes sipuli ja munakoiso pehmenevät. Lisää öljyä tarvittaessa. Jos käytät jauhelihaa, lisää se ja paista kypsäksi. Lisää sitten tomaattimurska, vesi, suolakurkut, pavut, viinietikka, savupaprika, soijakastike ja pippuri ja keitä sekoitellen parikymmentä minuuttia. Mausta suolalla, jos tarvitsee. Kaada uunivuokaan. Muhenna perunat, juusto ja sen verran maitoa, että seoksesta tulee notkeaa. Mausta suolalla. Levitä juustomuusi tomaattiseoksen päälle ja paista 200 asteessa 20-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti