torstai 1. heinäkuuta 2021

Valkosuklaa-mustikkapiirakka

Tein päiväkahvivieraille mustikkapiirasta. Tämä on helppo tehdä, mutta vaatii vähän ennakointia, sillä piiraan pitäisi antaa olla jääkaapissa n vuorokausi, jotta maku ja koostumus paranevat. Jos käytät tavallisia metsämustikoita, lisää perunajauhojen määrää, sillä metsämustikat ovat paljon vetisempiä kuin pensasmustikat. Tarjosin tätä eilen vaniljakastikkeen kera, mutta hyvin toimii ilmankin.

  • 200 g valkosuklaata sulatettuna
  • 2 dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 3-4 dl pensasmustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • tomusokeria koristeluun
Sekoita keskenään suklaa ja margariini. Lisää jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan (minä laitoin pohjalle vielä pyöreän palan leivinpaperia). Sekoita mustikat, perunajauhot ja fariinisokeri ja kaada pohjalle. Paista 175 asteessa 40 -50 min tai kunnes pinta ei enää "hölsky". Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti